onsdag 18. juli 2018

Glede i nordmarka

Glede i nordmarka

   Det ble en fin tur i nordmarka 17. juli med en likesinnet kajakkfisker. Planen var å prøve seg etter abboren på kveldstid. Det hadde vært litt torden og regn tidligere på dagen, men det roet seg mot kvelden. Det var lite og ingen vind, litt skyer og sol, helt perfekte forhold for kajakk.


   Jeg var fremme ved vannet ca 1930 og denne gangen tok jeg meg god tid med rigging av kajakk og utstyret. Det var ikke mange kastene jeg tok før jeg skimtet en bil med kajakk på taket oppe i lia. Det var Lars Horgen, medlem av Team Colibri. Han var klart raskere med rigging enn meg. Skal også sies at jeg hadde med 3 fiskestenger, og han hadde 1 stang idag. 

Rolig på vannet ikveld

   Vi har vært her tidligere og logget noe, men vi trenger mer informasjon så vi padlet en del langs land og litt utenfor. Vi tok hvert våres spor og fant mer spennende struktur. Dette lover godt for fremtiden i dette vannet. Lars dorget samtidig og fikk noen ørreter som fikk svømme videre og bli større. 

   Når vi hadde kommet et godt stykke bort fra der vi sjøsatte, så var det ikke langt bort til en plass som har levert tidligere. Vi dro dit for å prøve og vi hadde kjenning på abbor, men dette var noe smått. De var ikke helt med på denne plassen idag. Da bestemte vi å prøve en veldig spennende plass, som ikke har levert en eneste fisk tidligere, men idag skulle vi ha fiskegudene på vår side. 

36cm og 550gram
   Første kastet på denne plassen så smalt denne fine fisken på jiggen min. Det er min største abbor som er veid og målt, så per nå er det min PB. Jeg er kjempe fornøyd med denne, men her skal det finnes langt større abbor. Takk til Lars som tok bilde!

Fokusert i sin Old Town Predator MX

   Dessverre så hadde jeg ikke ankret opp før jeg tok kastet så jeg driftet litt bort og kanskje over der fisken hadde tatt. Det ble ingen flere for meg på denne plassen, men Lars prøvde seg litt lengre bort på en fin kant og tok opp noen mindre som aldri fikk gleden av å se kameralinsen. Alle fiskene svømmer videre, og er forhåpentligvis glade for det. 

Vakkert i nordmarka

   På dette tidspunkt var klokka blitt 2230 og da måtte vi vende nesa hjemover. Vi kastet ut wobblerne, satte stanga i stangholderen og padlet over områder som ikke var logget. Vi fikk med oss enda mer spennende struktur på vei inn, så det blir spennende å se hvordan kartet vil se ut etter dagen i dag. Det ble en liten abbor på dorg for Lars, og for min del ble det en liten ørret. 

Skuta er på vei inn

   Takk for turen Lars!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar