søndag 15. april 2018

Årets første tur 2018

   Årets første tur 2018

   Nå som våren er i full sving, klarte jeg ikke la kajakken ligge i boden å samle mer støv. Lørdag 14.04.18 dro jeg ut for å undersøke Randsfjorden i sør. Her er det alltid åpent vann, men om det er noe fisk å få var heller usikkert. Været var det absolutt ingenting å utsette noe på. Nesten ingen vind og strålende sol.

Pakket og klar for tur mens pus følger med

   Jeg pakket alt klart til avreise klokken 10, men når jeg skulle låse døra fant jeg ikke husnøkkelen. Da kom jeg på at den ligger i boden, bak døra med hengelås. Jeg klarte nok en gang å låse husnøkkelen inne i boden. Dette har skjedd ved flere anledninger tidligere. Så da måtte jeg utsette turen i noen timer til fruen kom hjem fra jobb. Jeg brukte ventetiden på rigging av stenger og skifte fortom på to sneller. 

   Jeg kom meg til slutt på vannet rundt klokken 13:30 og det var ingenting jeg kunne klage på. I hvert fall enn så lenge. Planen var å padle nordover fra båthavna og ende opp utenfor Hadeland Glassverk. Fra den første broen begynte det å gå sakte med padlingen. Det var ganske tøff motstrøm og farten på kajakken gikk fra 2,5 knop til 1 knop. Dette kjentes mer ut som en treningsøkt enn en fin padletur i fint vær. Heldigvis er jeg glad i trening og jeg tenkte at turen nedover vil bli gøy. Jeg kom til slutt fram og begynte å undersøke det åpne vannet.


Nøklebytangen forrut og Hadeland Glassverk bak ryggen

   Det var ikke mye å se av fisk på ekkoloddet her, noe som var litt overraskende siden det er relativt dypt og noen fine kanter. Jeg kunne derimot se på fuglelivet og fikk oppleve en fugl som tok en annen til lunsj. Det var også en mann ute som gikk med metalldetektor på de langgrunne områdene. Det er spennende å se hvor mye tømmer og andre ting som ligger på bunn ved vanlig vannstand.


Lite vind og flott vær på Randsfjorden

   På tur nedover gikk det lettere og det ble en fin padletur. Planen var å bruke litt tid utenfor båthavna på det dypeste før jeg skulle si meg ferdig. Tidligere på dagen så jeg en liten stim på ca 20 meter, så jeg håpet jeg skulle se dette igjen. Denne gangen stod stimen på ca 15 meter, 5 meter over bunn. Jeg prøvde meg på vertikalfiske med en tung jigg men dette var ikke lett med litt strøm i vannet. Jeg gav fort opp og satte kurs mot land.


"Gamlebrua" ved Rema 1000


   Jeg lærte på dagens tur at å fiske så tidlig på året er tilnærmet umulig, i hvert fall på denne plassen. Men det er veldig fint å padle med så lav vannstand. Man får sett mye rart på bunnen, og det er spennende.  Det blir nok ikke flere turer her før vannstanden tilsier at gjeddene skal inn å gyte. Får håpe at ting skjer fort fremover så man kan komme skikkelig igang.


Takk for i dag!
- Anders 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar